theme logo
Een moderne woning met daarin onderhoudsvriendelijke materialen en energie-evenwichtige maatregelen; daarmee gaat TBI-ondermening Groothuis Wonen aan de slag. De nieuw te bouwen woning in plan H2O in Doetinchem moet hiermee volledig klaar zijn voor de toekomst. Het wordt de zogenoemde CIAM woning uit de mooiGROOThuis koker met een moderne strakke uitstraling.

Samen vooruit kijken

Marco van Os, kostendeskundige bij Groothuis Wonen, legt uit. “We sparren op het moment met partijen die zich mede verantwoordelijk voelen voor het verbruik van alle bronnen van de aarde en ook nog eens kennis hebben van ventilatie, verwarming en koeling. Samen met onze sparringpartners kijken we hoe we onze CIAM woning qua energie meer in balans krijgen. We onderzoeken wat het kost om een innovatief duurzaam systeem te ontwikkelen en te integreren, wat dit oplevert en wat er voor de bewoners uit te halen is. Zo komen we samen met de technische mensen op een nog beter niveau van ons product welke toekomstbestendiger is voor de bewoners, voor ons, maar vooral voor het milieu.”

Innovatief duurzaam systeem

Het plan is om gebruik te maken van een thermische ‘water-water-warmtepomp’ met een waterzak van zo’n vier bij zes meter in de kruipruimte. “In deze waterzak wordt energie opgeslagen die we opwekken vanuit de zonnecollectoren op het platte dak. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het zeer stil is en er dus geen overlast is voor de bewoners. Daarnaast gaan we dit systeem het eerste jaar monitoren op het gebruik en verbruik en op basis daarvan waar nodig bijsturen.”

Slim materiaalgebruik

In de nieuw te bouwen woning maken we gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen als trespa gevelbekleding en gevelstenen. Voor de begane grondvloer, de verdiepingsvloer, het dak en de dragende wanden worden afgewerkte prefab betonnen elementen toegepast, zodat ze minimaal afgewerkt hoeven te worden op de bouwplaats.

Snel bouwen

De verwachting is dat Groothuis Wonen de woning in Doetinchem nog dit jaar oplevert. “Ondanks alle keuzes die er gemaakt moeten worden zijn we ervan overtuigd dat we deze woning snel gaan bouwen. Het concept mooiGROOThuis leent zich uitstekend voor het snel fabriceren en bouwen van deze woning vanwege de 3D modulatie die we standaard hanteren. We kijken ontzettend uit naar de bouw van deze energiezuinige woning. We leggen hiermee de basis om nog verder vooruit te kijken!”
Close search