theme logo
TBI-onderneming ERA Contour, gemeente De Bilt en Woonstichting SSW ondertekenden op 18 december 2018 de koopovereenkomst voor het nieuwbouwproject Hof van Bilthoven. Met de ondertekening hiervan is een volgende stap gezet in het realiseren van het woonplan aan de Melkweg in Bilthoven. In totaal komen hier 105 eengezinswoningen, waarvan 72 lekkerEIGENhuis koopwoningen en 31 sociale huurwoningen van het type beterBASIShuis. Daarnaast komen er twee beneden bovenwoningen. De verkoop van de eerste woningen is al gestart. Woonstichting SSW gaat de sociale huurwoningen afnemen en verhuren.

Impuls aan woningbouwopgave

“Ik ben verheugd dat we met de bouw van deze ruim honderd woningen - overigens allemaal gasloos en voorzien van zonnepanelen - een grote impuls aan onze woningbouwopgave geven,” zegt Dolf Smolenaers, wethouder van de gemeente De Bilt.

Verrijking voor De Bilt

“We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan met Hof van Bilthoven, en De Bilt te verrijken met een nieuwe, mooie en duurzame woonwijk, waar bewoners alle rust en ruimte hebben,” aldus Job van Zomeren, statutair directeur bij ERA Contour.

Romantisch van buiten, duurzaam van binnen

De lekkerEIGENhuis en beterBASIShuis woningen in Hof van Bilthoven hebben een klassieke jaren ‘30 look. De karakteristieke uitsparringen, puntdaken met overhangende goten en luifels boven de voordeur zorgen voor een romantische uitstraling. De koopwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte die varieert van 123 tot 159 m². Wie meer ruimte wenst, kan de woning uitbreiden. Er komen zes verschillende woningtypes die allemaal duurzaam zijn uitgerust: elke woning is volledig gasloos, voorzien van vloerverwarming en -koeling en krijgt minimaal vier zonnepanelen. De huurwoningen bestaan ook uit drie woonlagen, hebben bijna 110 m² woonoppervlak en worden voorzien van minimaal drie zonnepanelen. Woningtype Zomereik

Ruim aanbod woningen

“Fantastisch dat we straks 33 duurzame eengezinswoningen met een sociale huur kunnen aanbieden aan huurders. In samenwerking met de gemeente gaan we de komende tien jaar nog ruim 400 nieuwe huurwoningen realiseren om te voldoen aan de grote vraag,” aldus Jessie Bekkers-van Rooij, directeur-bestuurder van SSW.

Start bouw in juli 2019

Het eerste half jaar van 2019 wordt het terrein bouwrijp gemaakt door de gemeente De Bilt. ERA Contour start naar verwachting in juli 2019 met de bouw van het eerste hof met huurwoningen. De bouw van de eerste koopwoningen start naar verwachting in oktober 2019. De planning is dat de woningen in 2020 worden opgeleverd. Meer informatie over het project is te vinden op www.hofvanbilthoven.nl. Woningtype Boswilg
Close search