theme logo
De bouw van de lekkerEIGENhuis woningen in Hof van Bilthoven is gestart. Wethouder Dolf Smolenaers van Gemeente de Bilt vierde op 14 oktober 2019 samen met de toekomstige bewoners de start bouw van 72 koopwoningen van het type lekkerEIGENhuis, aan de Melkweg in Bilthoven. De toekomstige bewoners Bart en Rianne legden hiervoor samen met de wethouder de eerste funderingsbalk van hun woning.  In Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert TBI-onderneming ERA Contour 105 nieuwbouwwoningen in de populaire jaren dertig stijl, waarvan 72 koopwoningen van het type lekkerEIGENhuis en 33 huurwoningen van het type beterBASIShuis voor Woonstichting SSW. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het architectuurontwerp.

'Belangrijke ontwikkeling in gespannen huizenmarkt'

Een maand eerder startte ERA Contour al met de bouw van de huurwoningen en deze mijlpaal werd dit keer feestelijk herhaald voor de start bouw van de koopwoningen. Wethouder Dolf Smolenaers is enthousiast over de komst van het nieuwbouwproject in Bilthoven: “Na jaren van voorbereiding is het zover en krijgen we er 105 prachtige woningen bij in onze gemeente. Een zeer belangrijke ontwikkeling in deze gespannen huizenmarkt. Bilthoven is straks een mooie nieuwe woonbuurt rijker.”

Gasloos en voorzien van bodemwarmtepomp

“We vinden het fantastisch om op deze plek in Bilthoven een nieuwe, rustige en kindvriendelijke buurt te creëren. Het wordt een fijne plek om te wonen. Bovendien zijn alle woningen duurzaam uitgerust doordat ze gasloos zijn en beschikken over een bodemwarmtepomp. Die zorgt voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter. Ook krijgt elke woning drie of vier zonnepanelen op het dak. Zo ben je als bewoner duurzaam bezig”, zegt Emile Driesen, projectontwikkelaar van Hof van Bilthoven bij ERA Contour.

Stijlvol wonen in het groen

Klassieke puntdaken met overhangende goten, geelgekleurde bakstenen, smalle verticale ramen en mooie luifels boven de voordeur. Deze Dudokachtige stijl is wat Hof van Bilthoven typeert. Samen met het feit dat het zich bevindt in een rustige groene omgeving waar kinderen fijn kunnen spelen. De toekomstige bewoners kunnen genieten van een voor- en achtertuin en een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. In totaal worden in het nieuwbouwproject negen verschillende woningtypes gebouwd.

Oplevering in de zomer van 2020

ERA Contour verwacht de eerste woningen op te leveren in de zomer van 2020. Er zijn nog enkele woningen te koop. Meer informatie over het project is te vinden op www.hofvanbilthoven.nl. v.l.n.r. Wethouder Dolf Smolenaers en toekomstige bewoners Rianne en Bart. Zij legden samen de eerste funderingsbalk van de koopwoning van Rianne en Bart. De toekomstige bewoners Bart en Rianne leggen samen met wethouder Dolf Smolenaers de eerste funderingsbalk van hun woning in Hof van Bilthoven. Artist impressie woningtype Zomereik in Hof van Bilthoven.
Close search