theme logo
Conceptwoningen bouwen met veel trots, vakmanschap en oog voor de wensen in de woningmarkt; daar is TBI-onderneming Hazenberg Bouw ijzersterk in. Voor dat laatste gaan ze bij Hazenberg eens in de zoveel tijd ‘op de koffie’ bij bewoners, om te vragen hoe het wonen in de praktijk bevalt. Dit keer belden ze aan bij Stijn Swaans en Patricia Brugman, die sinds november 2018 de trotse eigenaren zijn van hun nieuwe woning in Maastricht.

28 eigentijdse conceptwoningen

Onder de naam Céravie werden in Maastricht 28 eigentijdse conceptwoningen gebouwd. Chique donkere stenen, zonnepanelen op het dak, mooie raampartijen (en dus veel licht) en volop ruimte dankzij drie verdiepingen. Een hit, zo bleek al snel, want de nieuwe wijk aan de rand van de oergezellige Maastrichtse binnenstad mocht rekenen op meer dan 400 (!) geïnteresseerden, waaronder Stijn en Patricia met hun zoontje Jasper.

Super blij

Patricia: “Eerlijk? Ik moest best wel wennen aan het idee van een nieuwbouwwoning. Ik was meer gecharmeerd van de karakteristieke kenmerken van jaren ’30 woningen. Maar al gauw raakte ik aangestoken door het enthousiasme van Stijn en de makelaar en nu ben ik echt super blij met ons huis. De ruimte, de ligging, onze vier slaapkamers, de fijne tuin, de zonnepanelen op het dak en alles helemaal naar onze eigen smaak ingericht.”

Best spannend

“Wij hadden nog nooit eerder nieuwbouw gekocht. Best spannend. Niet eerst rondlopen in een huis dat je leuk vindt, maar álles kiezen vanaf papier. Bijvoorbeeld voor de badkamer. Daarvoor waren we aangewezen op één vaste partij. We waren bang dat we daardoor misschien beperkt zouden zijn in onze keuzes, maar het was eigenlijk heel prettig. Ze gingen uitgebreid met ons zitten en begeleidden ons stap voor stap naar onze ideale badkamer. Heel goed was dat.” Lachend: “Dat we daarbij uitkwamen bij de duurste variant, was vooral te danken aan onze eigen luxe voorkeuren.”

Degelijk

“Het bouwproces ging trouwens ook heel voorspoedig,” gaat Patricia verder. “Wij woonden al in Maastricht en zijn dus vaak even gaan kijken. Geweldig om te zien hoe snel het gaat met die prefab delen.” Stijn vult aan: “Toen ik voor het eerst hoorde over ‘prefab bouwen’ vroeg ik me af hoe het dan zat met de kwaliteit. Maar toen we de huizen gebouwd zagen worden, waren we overtuigd: degelijk beton als structuur en mooi, traditioneel metselwerk van buiten. Dat zat wel goed. En dan die snelheid: in zeven maanden tijd helemaal klaar, hè!”

Klantvriendelijk

“Of alles goed is gegaan? Bijna,” aldus Patricia. “Bij het eerste schouwmoment zaten de verkeerde tegels op het bad. Maar toen we dat meldden, was het snel weer geregeld door de mensen van Hazenberg. Zij zijn sowieso heel klantvriendelijk. Laatst zat er bij ons een hekwerkje op zolder wat los. We liepen even bij de uitvoerder binnen die hier om de hoek nog met de laatste blokken bezig is en die twijfelde geen moment. Lossen we op, zei hij. En dat ruim een maand na de oplevering. Super toch?”

Eigen contactpersoon

Stijn vervolgt: “Tijdens de bouw werden we ook goed op de hoogte gehouden door Hazenberg. We ontvingen een paar keer een nieuwsbrief over de voortgang en we hadden onze eigen contactpersoon bij wie we voor van alles terecht konden. Zó fijn. En bij de oplevering kregen we een klapper met daarin alle gegevens van leveranciers, waardoor we ook nu nog alles bij de hand hebben als we vragen hebben.” Patricia: “Ja, we zijn echt helemaal tevreden. Over het aanloopproces, de bouw, de service en vooral over ons eigen, mooie huis. Hier zitten we voorlopig nog helemaal goed!”
Close search