theme logo
Bij conceptbouw is het maken van keuzes voor bewoners vaak een lastig punt. Ze moeten immers al vroegtijdig beslissingen maken voordat het bouwproces begint. Begeleiding van de kopers is dan ook van groot belang. Bij TBI-onderneming Hazenberg is Judith Bilok woonadviseur. “Ik ben al in een vroeg stadium betrokken bij een nieuw project. Zodra de DO fase is gestart lever ik input voor het verkoopproces. Vanuit mijn ervaring en gesprekken met kopers weet ik wat er speelt en welke wensen er zijn. Hier kunnen we al voordat we in verkoop gaan op inspelen.” TBI WOONlab - Rol woonadviseur essentieel voor keuzes in conceptwoning

Getekend. En dan?

“Tijdens het startverkoopevent ben ik aanwezig om te zien welke vragen worden gesteld omtrent indelingen en opties en om kennis te maken met de (potentiële) kopers. Zodra een koper getekend heeft, nodig ik hem of haar uit voor een kopersgesprek. Vaak komt er voor de kopers van een nieuwbouwwoning ineens superveel op hen af. We bespreken daarom rustig alle wensen, vragen en mogelijke opties. In het online woondossier homeDNA worden alle wensen en opties bijgehouden en eventuele financiële aanpassingen direct voor de bewoner inzichtelijk gemaakt. Ze hebben zelf een inlog en kunnen zo altijd bij de laatste documenten. Dat werkt super efficiënt en fijn.”

Kijkdag

Ongeveer één keer per maand organiseert Hazenberg een kijkdag op de bouw voor de toekomstige bewoners om de bouw van de woning op de voet te kunnen volgen. “Ik ben, als vast aanspreekpunt en contactpersoon, altijd aanwezig tijdens deze kijkdagen. Bewoners hebben vaak toch nog kleine vragen of willen nog wat afstemmen of checken.”

Uitdagingen

“Mijn job is afwisselend en dynamisch,” vertelt Judith enthousiast. “Ik vind het leuk om mee te denken en te adviseren over de indeling van de woning. Ik probeer zoveel mogelijk wensen door te voeren; maar soms sta je in een spagaat als het gaat om haalbaarheid, techniek, kwaliteitsborging of de regelgeving. Dan probeer ik samen met het team toch een oplossing te bedenken om toch zo veel als mogelijk de wens van de klant te verwezenlijken. Daar zit vaak de uitdaging.”

Planning

Een andere uitdaging zit in de planning. In de conceptbouw geldt een relatief korte bouwtijd en de woningen worden in de fabriek geprefabriceerd. Daardoor moeten kopers de keuzes in een relatief kort tijdsbestek doorgeven en zijn wijzigingen achteraf niet mogelijk. Judith geeft aan: “Ik probeer rekening te houden met deze deadlines en probeer de kopers tijdig van informatie te voorzien, zodat ze de keuzes weloverwogen kunnen maken. Mijn doel is dat alle bewoners trots en tevreden de sleutel in ontvangst nemen na de oplevering en prettig wonen in een nieuwe wijk.” Rol woonadviseur essentieel voor keuzes in conceptwoning - TBI WOONlab
Close search