theme logo
Aardgasloos bouwen is de toekomst en dat weet TBI WOONlab als geen ander. Het innovatielab biedt daarom vanaf nu zijn woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis aardgasloos aan. Ook kregen de woonconcepten een upgrade en zijn ze daarmee nóg beter ingericht op de toekomst. Naast aardgasloos behoren nu ook andere energiezuinige opties, zoals BENG en Nul-op-de-meter, tot de mogelijkheden. TBI WOONlab speelt met de duurzame upgrade in op de energietransitie en voldoet ook aan de Wet Voortgang Energietransitie (VET) die regelt dat de aansluitverplichting van nieuwbouw op het gasnet per 1 juli 2018 verdwijnt.     De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis zijn ontwikkeld in het TBI WOONlab van de TBI-ondernemingen ERA Contour, Groothuis Wonen, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Samen zorgen zij al ruim vier jaar voor innovaties op het gebied van wonen. Om gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars te inspireren en te prikkelen goed over gebiedsontwikkeling na te denken, lanceren de partijen de TBI WOONlab box: een zevenstappenplan met handige tools en ideeën voor mooie nieuwbouwprojecten.

TBI WOONlab box: In 7 stappen naar een fijne buurt!

Wanneer is een project succesvol? Wat zijn de ingrediënten? Voor wie doe je het? En, hoe zorg je ervoor dat het project niet alleen nu, maar ook over twintig jaar nog steeds energiezuinig is? Zomaar wat vragen waarmee u als gemeente, woningcorporatie, belegger of ontwikkelaar te maken krijgt bij het ontwikkelen van een gebied. In de TBI WOONlab box vindt u een zevenstappenplan en een aantal tools die u kunnen helpen en hopelijk vooral ook kunnen inspireren. Met kritische vragen, mooie voorbeelden en praktische informatie wordt u aangespoord op een leuke manier na te denken over de ontwikkeling van nieuwbouwlocaties. Verder kunt u met een digitale woonplanner een offerte op maat aanvragen.

2.500 beterBASIShuizen en lekkerEIGENhuizen

De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis zijn ruim vier jaar geleden ontwikkeld om betaalbare woonconcepten binnen een korte tijd te kunnen realiseren. Maar wel zo dat de consument veel individuele woonsmaakmogelijkheden heeft. Zo kunnen de concepten in zeven tot vijftien verschillende smaken uitgevoerd worden, zoals landelijk, klassiek, modern of jaren ‘30. En ook in de woning heeft de consument veel voor het zeggen. Er is voldoende keuze en geen project is hetzelfde. De woonconcepten zijn succesvol te noemen, want inmiddels staan er zo’n 2.500 beterBASIShuizen en lekkerEIGENhuizen in Nederland!

Video: hoe werkt de TBI WOONlab box?

Bianca Seekles, Directievoorzitter ERA Contour, legt uit hoe de TBI WOONlab box werkt.     Klik hier om de inhoud van TBI WOONlab te bekijken of te downloaden.  
Close search