theme logo
In Pijnacker heeft TBI-onderneming Groothuis Wonen in samenwerking met Kraakhelder Vastgoedontwikkeling onlangs negen villa’s verkocht. De villa’s worden gebouwd vanuit het, in samenwerking met TBI WOONlab ontwikkelde, woonconcept mooiGROOThuis. Een concept dat technisch volledig is uitgewerkt en kopers tegelijkertijd alle ruimte biedt voor een eigen invulling. Voordat de woningen worden gebouwd, wordt al gehandeld volgens een strak geregisseerd proces. Maar hoe verloopt zo’n proces nu eigenlijk? Het plan ‘De tuinen van Pijnacker’ bestaat uit negen villa’s met allen een individueel karakter. De villa’s liggen aan de Reesloot, tussen het nieuwe bedrijventerrein Boezem-Oost en de idyllische Katwijkerlaan in. Op de scheidslijn van wonen en werken dus.

Ontstaan villa vanuit het concept

Vanuit een concept een villa bouwen, dat klinkt in eerste instantie niet als vanzelfsprekend. Het door TBI Woonlab en Groothuis Wonen ontwikkelde concept mooiGROOThuis leent zich er echter perfect voor. Veel onderdelen worden geprefabriceerd en toegevoegd met projectspecifieke elementen zoals een schilddak of zadeldak met wolfseind. Het bewijs dat bij een conceptwoning veel diversiteit mogelijk is en het zelfs een villa genoemd mag worden.

Keuze voor verschillende soorten baksteen en dak

De villa’s zijn onder architectuur ontworpen en beschikken over een statige uitstraling. De bewoners kiezen zelf de details, zoals de kleur van de baksteen. Ook kiezen bewoners zelf de vorm van het dak. Van een schilddak tot een zadeldak met wolfseind; het is allemaal mogelijk. Ook is het voor kopers mogelijk om te kiezen voor een uitbouw of bijvoorbeeld een verlengde garage.

Ondanks concept grote keuzevrijheid

Vanuit Groothuis krijgt iedere koper een woonadviseur toegewezen die alles weet over het betreffende plan en gedurende het gehele traject aanspreekpunt blijft. Deze woonadviseur begeleid de klant van A tot Z door het proces. Vanaf het tekenen van de aanneemovereenkomst tot de oplevering en nazorg. Een van de hoogtepunten van dit traject is het bezoek aan de Groothuis showroom. Kopers vinden hier keuken- en badkameropstellingen en materiaalkeuzes die één-op-één in te passen zijn in de woning.

Woonwensen komen tot leven

Wanneer de koper alle wensen heeft doorgegeven, kan het intekenen van de woningen beginnen. In de voorbereidingsfase en engineeringsfase worden alle componenten 3D-gemodelleerd. Die componenten worden samengevoegd, met als resultaat een 3D-casco. Zo komen de woonwensen van de toekomstige bewoners pas echt tot leven. Een mooi onderdeel van de zogenaamde klantreis die kopers maken. Het uiteindelijke doel is voor zowel Kraakhelder, Groothuis Wonen en de klant hetzelfde: het creëren van een droomwoning!
Close search