Goed nieuws voor de volgende generaties

TBI WOONlab introduceert: de CO2-okee labelwoningen!

Ook bij TBI WOONlab hebben we heel goed begrepen waar het om gaat, de komende decennia. Ja, we kunnen heel snel en efficiënt woningen bouwen, met onze labelwoningen lekkerEIGENhuis en beterBASIShuis. Maar het klimaat rammelt aan de deur en we willen natuurlijk niets liever dat de volgende generaties óók nog blij zijn met wat we nu bouwen… Die uitdaging gaat vooral over het verminderen van CO2. Op naar Parijs! En wel nu.
 
We zijn dus hard aan de slag gegaan. Het resultaat: al onze lekkerEIGENhuis en beterBASIShuis conceptwoningen zijn vanaf nu óók beschikbaar in een variant, die CO2-okee is op het niveau van 2025. Voor maar een paar duizend euro meer. Goed nieuws voor mensen die op de wachtlijst staan bij corporaties en beleggers, maar ook voor de paddenstoelen, de mussen en de bijen.

‘Het zijn dezelfde, gewilde conceptwoningen. 100% gelijk in kwaliteit. Maar door slimme aanpassingen in casco, gevel, vloeren, installaties en afwerking zitten ze nu al op het in Parijs afgesproken niveau voor 2025. Ongeveer een halvering van CO2 ten opzichte van de reguliere nieuwbouwwoningen volgens de benchmark Barometer CO2eq Lente-akkoord referentiejaar 2021. Allemaal zéér meetbaar en betaalbaar. Supertrots op!’
Rik Hulsman, directeur TBI WOONlab

Share news