Hof van Tuunte

9 houten woningen onderverdeeld in 5 patio- en 4 tuinwoningen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede heeft deze houten circulaire woningen gerealiseerd volgens een duurzame bouwmethode.

Circulaire houten modules
De woningen zijn gerealiseerd volgens het concept HOUTbaar HUIS. Het zijn modules die bestaan uit houten LVL-delen, afkomstig van streng beheerde en gecertificeerde Finse bossen. De 3Dmodules zijn onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie gemonteerd. Dat gebeurt snel, gemiddeld heeft Koopmans 1 woning per dag bestaande uit 6 tot 8 modules geplaatst.

Energie- en stikstofpositief
Alle woningen zijn zeer energiezuinig (warmtepomp en LV-panelen). Door het gebruik van duurzame en ademende materialen is er een gezond binnenklimaat. Oud directievoorzitter Hans Smit vertelt dat de levensduur van deze woningen gelijk is aan die van de traditionele woningen van beton of kalkzandsteen. ‘Het voordeel van houten woningen is dat deze 100% remontabel zijn, ruim 80% van het materiaal kan hergebruikt worden en ze zijn energie- en stikstofpositief.’

Share project