Lieverley

Met ruim 32.000 woningen is Den Haag Zuidwest één van de grootste naoorlogse woonwijken van Nederland. Hier maken oude flatgebouwen steeds meer plaats voor nieuwe eengezinswoningen en appartementen. ERA Contour realiseerde aan de Wapersveenstraat 30 beterBASIShuizen onder de projectnaam Lieverley. De woningen zijn het sluitstuk van de vernieuwingen in de wijk Morgenstond-West.

In het ontwerp is rood-oranje metselwerk met witte en grijze kozijnen toegepast. Kaders en incidenteel verticaal geplaatst metselwerk geeft elke woning een eigen karakter. De woningen hebben een diepe achtertuin die achterom bereikbaar is. Alle hoekwoningen zijn standaard voorzien van een uitbouw.

De woningen aan de Wapserveenstraat zijn gebouwd volgens het woningconcept beterBASIShuis van het TBI WOONlab. BeterBASIShuis biedt de moderne woonconsument – behalve een betaalbare en duurzame woning met lage onderhoudskosten en een optimale energieprestatie – keuzevrijheid en eigenheid. Dat komt ook duidelijk terug in de woningen in Lieverley.

Share project