Soete Veste

Stads en duurzaam wonen aan de nieuwe rand van de Bergse binnenstad, vlakbij het Groot Arsenaal. Mét ruimte. Mét een fijne tuin. En mét plek voor je auto. Het is er allemaal in de Soete Veste. ERA Contour heeft deze buurt als onderdeel van de wijk Nieuwe Vesting ontwikkeld. Eerder realiseerden zij daar ook Wonen aan de Ham en de Nieuwe Kaai. In de Soete Veste zijn 65 eengezinswoningen met een woonoppervlakte van 104 tot 206 m2 gebouwd.

Oog voor detail
De Soete Veste blinkt uit in bijzondere details en architectuur, sommige met een knipoog naar het verleden. Net als in het historische centrum dragen enkele kadewoningen een naam. Deze refereren op een vrolijke manier aan de periode dat op deze plaats alcohol uit melasse werd gewonnen. 

Door de gekozen fijnmazige verkavelingsopzet met korte straten, bouwblokken en informele routes ontstaat een woongebied met een bijzonder karakter en onderscheidende woonkwaliteit.

De woningen zijn geïnspireerd op de grachtenarchitectuur uit de 18e eeuw. Een schilderachtig straatbeeld, zuidelijke gezelligheid en een historische architectuur, dat is de Soete Veste. Het gebied is straks onderdeel van de nieuwe rand van de binnenstad en zorgt voor een buitengewoon aanzicht dat je even meeneemt naar vroegere tijden. Dat gebeurt door mede door veel variatie in verschillende typen architectuur en gedetailleerde elementen die zorgen voor een warme sfeer.

Historische maar duurzaam
Ondanks de historische look, zijn de woningen juist ingericht op duurzaam wonen. Zo zijn alle woningen gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, waardoor ze zeer energiezuinig zijn. 

Share project